Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågvattenmärke

 

Så lågt
att till och med fossilerna
i havets mångmiljonåriga grav
känns purunga
drar du på dig skammens
fula nylle igen.
Med din äckliga
närvaro smetar
du avtryck i min tillvaro
i tron om att du
orsakar förnedring.
Du när istället mitt hat
med skön känsla
av revansch-lust.


Men
- med iskall insikt
om hämndens kraft
ryggar jag av feghet.

Ska vi aldrig ge varandra ro?

 




Övriga genrer av Agnes
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-04-20 18:11



Bookmark and Share


  Olof Dahlin
Tjusigt. Ödmjukhet. Den som förlåter först vinner - det finns något väldigt väldigt kraftfullt i att förlåta någon som egentligen inte "förtjänar" det. Man ska inte elda när det är eldningsförbud, inte helle sparka på en sjuk björn. ;)
2006-05-18

  Albert
alla människor är fega, nästan
är det ett skydd att vara feg?
eller binder rädslan oss fast?
läser... funderar...
2006-04-20

    ej medlem längre
Wow!
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes