Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad får kärlek kosta?

Så många som längtar efter kärlek.
Så många som känner sig ensamma.
Så många som gråter i sina hjärtan,
en del också i sängkudden.

En del har blivit lämnade, övergivna.
Andra varit den som lämnat, övergivit.
Kan vara lika hjärtslitande i båda fallen.

Men hur mycket vi än längtar efter någon,
så tycks vi ha svårt för att släppa in någon inom vårt revir.
Svårt för att göra avkall på de enklaste, mest banala saker.
Svårt för att kompromissa. Svårt för att öppna oss.
Svårt för att lyssna till den andres behov och önskemål.
Svårt för att överhuvudtaget lyssna.

Vad är vi egentligen beredda att satsa
för att få in en ny kärlek i vårt liv?
Är vi beredda att överhuvudtaget satsa något?
Om inte ens tid till den andre ges,
vad vill vi egentligen då?
Fortsätta som vanligt?
Ensamma, halva,
utan någon som sträcker ut en hand
och frågar hur det är, hur du mår?

Och som jag läste en gång:
"En människa kan bara bli hel i den utsträckning
som hon vågar visa vem hon verkligen är för en annan".

Livet är relationer – ett jag behöver ett du.
Jag behöver ett du, jag vill ha ett du,
jag vill lyssna, kompromissa,
öppna upp och ge dig tid. Jag vill!




Fri vers av Amari
Läst 283 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-08-22 00:00



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Sant som du skriver och svårare blir det med tiden tycker jag. Samtidens kärlek är väldigt cynisk på många sätt.
2015-12-01

  Ollle
Kalas fanns en del för mig att ta till mig bra gjort!
2015-08-25

  Heikki Hellman
Bra och fint grubblat på kärlek. Bokmärker din text
2015-08-24

  soligajag_1 VIP
Kärlek kostar ingenting, jo - din smärta, din närvaro , dina armar som omger mig, dina ord som viskar mitt namn i natten, ,

Det är svårt att nå varann utan att Ge o Ta!!
En sådan stark och berörande text.
2015-08-23

  Sommarina VIP
Så sant du skriver. Livet vore lättare om människornas självkänslor mådde bra.
2015-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari