Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visste vi innan vi skrev på, att vi inte behövde anpassa oss

Inte alla byxor passar alla individer,
men alla skall anpassa sig efter byxornas storlek,
eftersom det är lättare att ändra på oss än ideal.

Ideal har fått ett eget liv som hela världen talar om men som ingen förstår.

Inte alla tankar passar alla individer,
men alla nyttjar sin rätt att uttrycka sina åsikter,
eftersom det är lättare att skrika högt än genomtänkt.

Åsiktsfriheten har blivit var mans rätt utan konsekvenser.

Inte alla idéer blir en handling,
men alla handlingar skapades av en idé,
eftersom det är lättare att handla efter någon form av plan.

Idéer kan förändra världen, om man inte är försiktig.

Inte alla kön passar alla människor,
men många anpassar sig efter det kön de fått,
eftersom att det är lättare än att skapa nya förutsättningar.

Könet definierar inte dig, men du kan välja om du definierar ditt kön.




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-23 18:04



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Det härligt fria tänkandet, som här är enormt öppensinnligt och även ifrågasättande mot de normer vilka skapats.

Sådana här texter kan i ett rum skapa diskussioner; me like!
2015-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Du menar frihet utan ansvar?
Men vem ska avgöra vad som är genomtänkt och vad som inte är det?
Ska allt det som inte är intellektuellt acceptabelt censureras?
2015-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen