Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto; Hans Runesson. Växjö, 13 April 1985. "Dam med handväska slår efter en nynazist från Nordiska rikspartiet"


Brinnande inferno

De säger att allt kommer sluta i kaos
Skyller på andra och förklarar att de minsann ser sanningen
Sanningen om att vi måste stänga alla gränser
Och börja räkna människor
Dokumentera deras åsikter och stoppa
journalistiken
eftersom den rapporterar fel information
Samtidigt som de, underligt nog,
värnar så hårt om sin egen yttrandefrihet

Hur kunde det bli såhär, hemma i tv-sofforna?

Andra försöker tala med fakta
Och (för det mesta) genom genomtänkt retorik förklara
Den bristande inkompetensen hos de som hatar
Utan att lyckas eftersom det är lätt att
ignorera
diskussioner på nätet.

Åsiktslandet, var är du på väg?

Rädslan.
Det är den som stoppar och förlamar
Hatar och hotar
Fördömmer, ljuger och smutskastar
Den andas och fräser under stolskudden när frukostflingorna intas
Samtidigt som adresser till fristäder sprids
Och hela världen brinner. 

Rasism, antisemitism, islamofobi, homofobi, främlingsfientlighet. 

Men samtidigt finns det lika mycket

Antirasism, hjälporganisationer, kärlek, föreningar, demonstrationer

Som ger hopp.
Världen, ge oss mer av ditt söta hopp.




Fri vers av Skogsmullen
Läst 306 gånger
Publicerad 2015-12-10 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen