Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten man inte behöver förstå

Solrosdikter finns det många
Dom som säger ingenting
Ingenting och allt på samma gång
Ett paradox, ett moment 22
Ett onödigt men ack så vackert tidsfördriv

Smärtfyllda avgrundsvrål till dikter finns ännu fler
De man helst inte skulle vilja läsa
För sin egen sinnesfrids skull
Men man läser ändå, det är farsinerande
Beroendeframkallande

Det är vackert att vara vemodig
Lite lätt deprimerad men försjunken i livets outgrundliga frågor
Lite skön konstskaparångest
En sådan man använder till skrytsamtal
Som ingen förstår men alla nickar ändå

Konsten är att skriva riktigt dålig poesi
Som alla kan förstå
Man behöver inte skämmas, erkännandet i att man inte är perfekt
Är den vackraste poesi du kan skriva
Den passar alla, inga alls
Ty den är skriven av hela mänskligheten.




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 319 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-24 10:55



Bookmark and Share


  Linil VIP
Här är du något på spåren :)
dålig poesi vad är det? Bra!
2015-08-24

  gunnnar nylund VIP
Ooh jaa! Nog fräser det och luktar
lite av svavel från din penna.... åååå
hakan vågar du sticka fram...BRA!
Det behövs fräsch morgonluft, även om
det osar lite svavel i den...här på
poeter.se. Tänk om vi skulle införa en
BRA-märkning på våra dikter?
Undrar om man skulle få några poäng
då?
2015-08-24

    ej medlem längre
rad 4: en paradox
rad 9: fascinerande

Sen delar jag inte den hållning som du för fram i fjärde strofen. Inte heller dess motsats.
2015-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen