Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtesörjare

Flickan säger tyst att hon inte mår så bra.
Hon vill inte erkänna vidden av hennes avgrund
misslyckandet i att vara lycklig.
Alla säger att det går över, du blir äldre.
Men hur gammal måste man bli för att inte svälja sina egna bitterbeska piller
om hur lyckan ser ut?
Varför berättade ingen det för mig?
Tårarna blänker i de förtvivlade ögonen.
”Fett” sa pojken med handen på flickans lår.
Jagade bort sin skenbild, ingen ville förstå.
Att hon ville skada sig själv
för en stunds frid
men inte riktigt vågade.
Varför syns bara mina sår på händer och knän
de som kommit av en ungdom bortkastad på knä
krälande efter förståelse
som aldrig kom.
Kanske skulle andra lyssna om en blind hund sade till dem att göra så.
Nej, hunden skall ställas ut på torget,
visas upp blödande på ett spett för pengar
så att hjärtesörjare kan komma dit
och lägga allt det onda på honom.
Jag ger dig min morgon
och mina sorger, men absolut inte min dag.
Vad händer när hunden dör?
Då folket tvingas leva
och världen går under.
Den fattige blir då rik
den rike kanske förblir likaså
men troligen bara
dödstrött.




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-25 01:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen