Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondans

Barfota dans i gryning
runt daggvåta strån
solen skriker från öster
ur himlens megafon
morgonrodnad vacker
när natten blir dag
vinden från söder
så sällsam och svag

Morgonen så härlig
att stilla vakna till
en önskan i nuet
att tiden får stå still

Solkatter mot bryggan
där havet blänker
de rapsgula fälten
sin vackerhet skänker
över öppna landskap
en sångfågels frid
vitsippor som dansar
vid gläntan bredvid

Morgonen så härlig
att stilla vakna till
en önskan i nuet
att tiden får stå still

Sångövning i kärret
en naturnära jargong
grodornas ton spel
hörs pågå dagen lång
utsikt från berget
mot en nyvaken dal
älvors dans på myrar
vid bergatrollens sal

Morgonen så härlig
att stilla vakna till
en önskan i nuet
att tiden får stå still

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 462 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-29 12:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det finns mycket njutbart i naturen...en härlig text...
2016-04-01

  Ingrid Trolle
En sådan underbar morgon
som man önskar varje dag
skulle börja. Fantastisk
naturlyrik, som du är en
mästare på att varsamt
måla fram.
2016-03-29

    ej medlem längre
Fint framförd naturlyrik
2016-03-29

    Dan Myrbeck
Vackert tänkvärd
2016-03-29

  Kjell Åhsberg
Fin beskrivning av en morgon så som man helst av allt vill uppleva den.
Kan man inte det i verkligheten är din dikt ett bra substitut. Tack för det!
2016-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Din penna målar underbara naturbilder med fingertoppskänsla.
2016-03-29

    ej medlem längre
Ja denna tiden önskar man verkligen att tiden fick stå stilla ett tag...
Fint diktat om det som händer så här års i naturen!
2016-03-29

  Ninananonia VIP
Tycker om denna dans
2016-03-29

  H.C.B
tar i från tårna och tycker detta är jättebra
2016-03-29

  Eva Helene VIP
Vilken vacker vårmorgon, tack för inbjudan!
2016-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter!
Underbara bilder du målar med din poetiska penna.
2016-03-29

    ej medlem längre
Vilken underbar morgon att vakna till. Poetiskt vacker.

Du skriver med en känsla som är få förunnat. Helt fantastiskt. Alltid lika spännande med en text från din penna.
2016-03-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO