Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avbrott i din dag

Låt mig få presentera det du inte ser.

Ett gammalt par, två vilostolar och ett glas lemonad.
En katt som vägrar att dö och ett bord i tusen bitar.
En ådra som pulserar i tinningen.
En veranda i solnedgången framför en nedfallen ek.
En mur som restes av hat men som revs av kärlek.
En skogsklädd savann med dåliga ledningar och strömlöshet.
En stol som var tom i århundraden.
Ett uppbrutet kassaskåp fullt av kvistar och kottar.
En skrattande tvättkorg full av måsten.
En bortglömd barnsko i slutet av korridoren på jakt efter nya äventyr.
En hand som slutade skaka vid beröring.
En måltid som blev lämnad på grund av bristande intresse.
En bok som grät i tvåhundra sidor.
En dimmig natt av viskande röster.
Ett melonskal med en festande ljudlös fluga.

Var det värt att se det?
Eller fick du värdelösa tankar?
Bra.
Det var meningen.
Som ett underligt avbrott i ditt liv.
Tack.




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-27 10:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver grymt bra ..
Applåder ...
2015-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen