Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småsten under hälen

Ser du? 

Där, bortom diset, ligger horisonten. 

Den finns där, världen. 

Lockande, tilldragande, förförisk och otillgänglig. 

Stigen du springer på verkar vara full av törnen. 

Känner du hur mjuka de är? 

Vattenfyllda bommulsbitar och smuligt tåludd. 

Här, ge mig din hand. 

Vi kan glida genom det nyckfulla vattnet tillsammans. 

Lägga oss nakna i gyttjan och studera stjärnorna. 

De är så många, så många fler än vi. 

Vi kan släppa några axelstenar och låta pressen att prestera flyta undan. 

Njuta av den kortvariga känslan att vara helt obetydliga och maktlösa. 




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-28 00:22



Bookmark and Share


  Corto
Wow, jag tycker din skrivsstil är super!
2015-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen