Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prestationsångest

Inspirationen springer iväg och drar sig med mig.
Den skriker åt mig, högt och gäll när jag försöker lyssna
Tänka
Sätter effektivt på en munkavel med vana händer. 

Kedjeröker och funderar, 
hoppas att guldkorn skall fastna på mina händer och föras vidare på pappret
ironin i att viljan hämmar förmågan. 

Insikten att tro på sig själv inte alltid räcker.

Att skriva fungerar som meditation.
Istället för ett utlopp av känslor blir allt tyst och stilla,
ett kvavt lugn jag ibland önskar i de hetaste stunder av oformulerad lycka.
Men för det mesta har man inget val när man försöker framföra åsikter som ingen annan får höra.

Jag är en lustig figur, en narr i mitt eget liv som jag älskar och hatar i stunder när jag är otacksam.
En sarkastisk komiker som jag inte vet hur jag skall hantera.
Vem är denna figur som dricker så mycket kaffe i ett liv skyddat från hat?

Hobbypoeten i mig skrattar åt alla försök till välformuleringar med rättstavningsproblem,
och önskar att jag kunde vara lite mer spontan.  





Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-26 12:21



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Många känner säkert igen sig i dessa
beskrivningar. De flesta av oss söker
bekräftelse med hjälp av olika metoder.
Bra skrivet!
2015-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen