Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet försök att skriva på 1500-tals Svenska.


Wårom Konungh Ericus

Se wårom konungh Ericus skiip benembd Mars Makalös!
Ey hafwa menniskior sedt vppå skiip så weldight!

Äro j Tyske och Jutar uti hafvet i nödh, Funne j allenast sorg?

Se ther, the swarte ryttarne uti strijdh rijda!
Ryttarne rijda Fiendena nidh så them falla i blodh!

Äro j Jutar vppe föör strijdh, Hviljen j ey oss komma an?

Se ther, Swenskarne medh bysszor och werijor!
Ganga uti strijdh föör konungh och rike!

Äro j Jutar wäl wäpnade medh weria och sköld,
ther vppe på eder borgh?

Se Christus then sköne kiempen gifwa oss modh!
Hasta j Jutar, nu blifver wor strijdd hårdh!

Äro j Jutar vppå then sidsta Dagen, slå edra hiertan blodh och icke beck?

Se wårom konungh Ericus rijda medh seegher öfwer thetta slaghfeldt!
At wij vnder honom lefwa är glädie!




Fri vers av Vedergällningen
Läst 349 gånger
Publicerad 2015-08-26 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vedergällningen
Vedergällningen