Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten Leve

Öde ligga städer och byggd.
Kratrar och grus pryder marken.
Blodspår ligga färskt i dammet.
Eldlågor smeker tegel och betong.

Här funnes en gång barna spring och joller.
Här träffade ungmör sin kärlek under dansen.
Här voro frid och ro tagen för givet.
Här vila nu varken skata eller människa.

Buller och dån eka över tomma gator.
Granater och raketer skakar marken.
Gevärs smatter och dödsvrål ljuda.
Ögon utan ljus strida gata från gata.

I varulvshamn ej nåd gives.
Till sista blodsdroppen motvärn bjudas.
Med kulor fienden lemlästa.
Med kniv struparna klyva.

Under dunkel och regn striden stormar.
Hjältedåd för en era de ej komma skåda.
Död och ära för de första av imorgon.
Undergång och sedan frihet.




Fri vers (Prosapoesi) av Vedergällningen
Läst 484 gånger
Publicerad 2018-12-30 06:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Desertörer är de verkliga hjältarna.
Soldater som krigar är mördare.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Vedergällningen
Vedergällningen