Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berätta om natten för mig

Om nätterna vandrar du ensam
mellan köket och sovrummet
barnens andetag lätta som silver
söker ly hos tapetens ugglor
bokstavsklossarna stavar ditt nattliga namn
och rummet bär sammetspäls och duvgrå fjädrar
du räknar steg mellan väggarna
bevingade gunghästar, enhörningsspeglar
fåglarna prasslar i gardinerna
då du drar undan dem och släpper in månen
håller den mellan händerna
och sväljer dess ljus




Fri vers av Grävling
Läst 285 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-08-28 00:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra. Drömskt men ändå tydliga bilder. Tycker om vemodet i det vackra.
2015-08-29

    ej medlem längre
Mina små som var dom som var så fina så var dom som sov som små troll som jag fick att se att det finns en som är den som är så vi säger det så är det med det så är det med det
2015-08-29

    ej medlem längre
Helt underbar poesi ..
2015-08-29

    ej medlem längre
Wow detta är hög klass!!!
2015-08-28

  Nanna X
Så vackert. Påminner mig om nätterna när mina barn var små.
2015-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling