Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sanna smärtan

Den passar sig inte för fina rader,
kan inte formuleras med vaga metaforer;
skär sig med glorifierade illusioner

Lämnar disk på staplar, klädhögar på golv,
stapplar ut i mörkret klockan två på natten
faller ner på hård asfalt och finner hem,
ensam på marken med armar kring kroppen

Blir inte vackert avskild men trasigt bortstött,
som svart nagellack som är halvt bortskrapat
lever vidare, men inte som man ska,
sätter fel ärr på fel ställen, har inget vackert syfte

Kramar hård grus med handflatan,
lever i smärtan trots att den skär ty den är riktig,
något är riktigt och rent och fult men lite vackert;
det känns, och det är nog.




Fri vers av ChampinjonernasChampion
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-28 02:08



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
snyggt infångat i ord
2015-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion