Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst – en möjlig historia

 

Visst – invandringen för problem med sig. Men det är den då rakt inte ensam om. Och tänk, vilka problem hade det inte medfört om någon invandring aldrig hade ägt rum!

Då hade det kanske bara funnits nåra håriga typer här som vevande sig fram på en trädstam över något vatten, åt vad som föll i deras munnar, utstötande grumliga strupljud.

Visst – då hade allt helt säkert varit jäms med. Men inte hade här funnits någon blågul flagga, kanske inte ens ett Sverige. Men ursprungligt hade det bevars varit.

Då hade marken de håriga figurerna rörde sig på givetvis varit en aldrig sviktande och ren, gemensam värdegrund. Stöveltramp och järnrör hade inte behövt göra sig besvär!

Visst – tänk om invandringen aldrig funnits. Då hade vi kunnat hejda oss vid ler och långhalm för att gå fram på ett enda spikrakt led, ännu längre tillbaka. Till före urtiden.

 




Prosa (Fabel/Saga) av petter rost
Läst 418 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-28 12:38



Bookmark and Share


  axveronika
Javisst. Förmodligen hade det varit rät tomt på människor överhuvudtaget. Allt beror ju på när man drar gränsen och var man drar gränsen..och varför man drar gränsen. Osv.
2015-12-16

  Lollitta VIP

Alla älskar cocktail ........+++++
KANSKE?
2015-09-07

  Minkki VIP
Fabel/Saga? Satir, av bästa slag
2015-09-04

    ej medlem längre
Det skall vara så att texten skall vara så konstruktiv i sig så att ingen skall veta att det finns andra klassens invandrare som är dem som sitter där dom gör så är det med det
2015-08-30

  Annie b'larsson VIP
Här har du verkligen slagit huvudet på spiken. "En möjlig histora"...ja, och en fasans tanke. Alternativet stagnation, ingen utveckling alls, hu så hemskt. Vi vet ju att ju mer man blandar desto fler variabler därmed högre utveckling.
2015-08-28

  i af apa
så är det väl
de flesta av oss
är invandrade
nu förr
under urtiden

jag vandrade från fisk
till apa...

tackar för din belysande text!!
& ljus varde...
2015-08-28
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost