Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåa hus med gula kanter

Där jag kommer ifrån bråkar Svensson och Karlsson över grillen,
de ariska barnen äter kött hela dagen, med morden i magen
skrattar Jan över racistiska skämt som slinker undan inför lagen
men det gör inte kontra-slagen,
för mannen i blå är bara att lita på
om din gammelfarmor hade en flagga som var gul och blå
här i landet lagom kan ju ingen tänka så
att demokrati inte är demokrati om nasse får slå
men det lyssnar de inte på.

Där jag kommer ifrån finns det ingen plats för hen som inte är en klon,
en komiker är en annan synonym för funkofob,
ungens drömrum är bara en enorm garderob
där gamern skriker faggot, retard, jävla nååb
det finns inte plats för hen som inte är som alla andra
för de som fick en diagnos som får samhället att stanna
utan att fatta att det inte är de som är att klandra,
för vi är problemet, de har alltid varit de starka
och vi som inte gillade att välja väg att vandra
blev tyngda till den punkt då vi förtryckte varandra.

Där jag kommer ifrån är radikal en svordom
för enligt jante kan ju ingen tro att hen något vet
istället ska de gömma deras individualitet,
åsikter är en hemlighet som ingen vet så jag skrev det på min tapet
men ingen verkar villig att komma in och läsa
jag avsade mig min delaktighet när jag skrev på deras näsa
att jag vägrar vara rädd för att väsnas,
mitt hjärta dunkar rött och det är allt som räknas
för här där föraktet frodas behöver någon fräsa
och våga vägra låta privilegiet frälsa.




Fri vers (Spoken word/Slam) av ChampinjonernasChampion
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-28 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion