Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söker mörker med en lykta


Jag har länge letat efter mörker med en lykta
försökt se genom en spegel
försökt lyfta min egen tyngd
genom att dra mig själv i håret

Jag vet det är en lek med det omöjliga
men kanske leken är av godo
kanske har den mening
eller är det en galenskapens och dödsångestens lek?

Jag vet att jag aldrig kommer få veta
om kylskåpets lampa lyser
när dörren den är stängd

Jag vet att jag aldrig kommer få veta
vad som gömmer sig bortom
mina sinnesintryck

Jag vet att mina enda svar
är orden
drömmen
och känslan

Ändå kan jag inte sluta söka
efter sanningen
efter originalet
efter bortomet

Jag hoppas att jag överlever.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-05 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen