Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord som svider

Min lilla dotter tittade upp på mig
Upp från sina skakiga händer
som hade haft sönder min mugg
VÄRLDENS BÄSTA PAPPA
Hon hade små tårar redo att dansa fram och ögon som planeter.

Jag trodde jag visste vad hon skulle säga..

"F'låt papsen"

Men icke!
Hon använde fyra ord som bröt mig
Fyra ord som krossade mitt hjärta
Som spräckte själen

"Förlåt att jag finns"

Sa hon

Holy hellfire!
Jag trodde jag skulle dö!
Får så'na ord verkligen finnas?




Fri vers (Fri form) av Robbox
Läst 252 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-01 20:01



Bookmark and Share


  boen
Om jag inte har fel så finns en religiös
bakgrund till begreppet och ordet "förlåtelse". "Jesus förlåt oss våra synder" etc.-prat. Även våra barn utsätts för detta sätt att tänka och tala och resultatet kan bli sådana här hemska uttalanden. Men möjligt att ordet kan ha mer konstruktiva sociala användningar.
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Robbox
Robbox