Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kira

En dag när jag läste min Facebook
Och hjärnan blev tanklös igen
Då lyste det rött i ikonen
Någon vill vara min 'vän'

Jag klickade glatt på förfrågan
Vem kunde tänkas vara där
Kira var min nyfunnen kompis
I henne har jag alltid var't kär

"Men är inte vi redan vänner?"
Mina tankar, de satt inte stilla
"Jo, men jag bytte profilen
För mitt ex ville göra mig illa."

Vi chattade loss i en vecka
Mer än vänner vi blev
Spänningen vaknade och växte
Och in i mitt liv hon klev

Jag bodde just då ut på landet
Ett paradis på jorden
"Kom hit så tar jag hand om dig"
Jag lovade att hålla orden

Hon har alltid varit så vacker
Onåbar för ett fyllo som mig
Men hon tog sig fram med tåget
Och plötsligt så väste hon "Hej"

Vi drack och vi rökte i helgen
och älskade som vilda djur
Vi dansade under himmelen
en skönhet och en filur

Till frukost åt vi varandra
till lunch var det brännvin o droger
vin o sprit till middag
För även i skogen finns krogar

Min kärlek var helt utan gränser
Hennes leende gjorde mig tam
men skrattet gjorde mig vild igen
Oj vilken underbar dam

Men plötsligt så ville hon bryta
"Jag står inte ut med allt knark
Och spriten är helt fucking hopplöst
Jag vill ha en man som är stark!"

Där stod jag mitt i ett vägval
Att leva som jag alltid gjort förr
Och därmed förlora min Kira
Och se henne smälla min dörr

Eller sluta att supa och busa
Inte spela och skapa misär
Kanske behålla min dröm-tjej
För i henne hade jag blivit kär

Jag släppte pipan den dagen
Groggen, den spolar jag väck
Kira, hon gjorde detsamma
För hon är så otrolig fräck

Efter tre månader nykter
Då tog vårt förhållande slut
Att bo ihop i en etta
Vi lyckades inte stå ut

Nu är jag fortfarande drogfri
Nykter och frisk som en vind
Stark och vacker inuti
Och snygg (Om man är lite blind)

Inte längre flummig
Inte en enda bira
Och den som gav mig min frihet
Hon heter ..... just det....KIRA.

















Bunden vers av Robbox
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-02 22:45



Bookmark and Share


  L.byström
Fin historia. Bra rytm. rolig och tragisk på samma gång.
2015-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Robbox
Robbox