Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi finns...


Låt i hösten...

Vad gör löven de för nytta
när från fasta grenen de flytta
jo de faller ner och täcker
jord tills våren den väcker...

De kan bli mull i komposten
och som sagt skydda från frosten...
Men sin löviga matta
hela jorden de kan natta...

De kan torkas och sparas
på liten gren i sockervatten bevaras
då blir ju alla färgerna kvar
en tjusig bukett man sen har...

De kan limmas på papper
försiktigt men då i etapper
de är ju så sköra
lätt och mjukt
ska man så´na beröra...

Sen har man en tavla att hänga
sen kan ingen åt en då slänga
att verket det inte äkta är
då är det bara att känna där...
















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-04 17:50



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
så vackert det blir..liksom din fina text
2015-09-05

    Dan Myrbeck
Tralala-bra!
2015-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt