Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stor jävla tår

Denna tår
faller
genom själars universum

denna fallna tår
splittras
i galenskapens stormmoln

denna splittrade tår
beströr
droppar av sorg
mot hudgenomskinliga
fönster

denna beströdda tår
regnar ilsket
mot bepansrade själars
rum

denna ilskna tår
rinner sökande efter
sprickan, efter öppningen

denna sökande tår
vill hitta
innan tåren avdunstar

denna avdunstade tår
är
skaparens sorg
och
skaparens sorg
är vi....

....

.... inte Du, inte jag
inte dom, inte andra,
inte han eller hon,
den eller det,
sorgen är
Vi,
mänskligheten...




Prosa av Peter Vahlersvik
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-05 22:24



Bookmark and Share


    Claes Torstensson
Kanon!!
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik