Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rapp om förändring

Kan du tala om för mig
För jag vet inte längre nej
Hur har världen blivit nu
Alla svaren kan ju du

Varför lever vi som vi gör idag?
Varför skövlar vi skogar undrar jag
Varför finns det ingen bra lag?
En som räddar världen från hur den är idag

Hur ska människan överleva?
När intresset ligger i att ha och inte dela
När det man har aldrig är nog man vill alltid ha flera
Köpa köpa köpa köpa, slänga lite mera

När ska människor äntligen börja fatta?
Vi har bara ett klot så snälla börja uppskatta

Men pengarna har mera makt
Allting går i helt fel takt
Inget mera snick snack
För klockan säger tick tack

Nej aldrig är man nöjd
Ingen kan va mera böjd
Än den som skiter i vår jord

Snälla lyssna på mitt ord




Bunden vers (Rim) av Den lilla tänkande
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-05 22:34



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Bra
2015-09-12

    GG
Världen är bra tossig. Bra rapp/dikt :)

Du framhäver viktiga perspektiv på saker.
2015-09-06

    ej medlem längre
Bra skrivet, håller med!
2015-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande