Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gillar inte robotgräsklippare...


Monstergräsklipparen


Har du hört om den gången då en igelkott sprang bort
och upp i ett träd?

Den satte sig på en gren högt upp
och blev tyvärr kvar där

Dagarna gick, granen växte och kottarna på grenarna
blev fler och fler

En av kottarna var underligt stor
och kottarna började tala

-Vem är det? Vem är det?
-Den är stor!
-Den är rund!
Och den sitter där uppe så ensam

Den ena kotten sade: Den har ju inga fjäll!
Den andre kotten sade: Den har taggar!
Den tredje kotten sade: Den har nos och den har svans!

Fjärde kotten, störst och äldst sade: Den måste NER!

Alla kottar hjälpas åt och vicka från sida till sida
Alla tillsammans, och granen började gunga

Igelkotten höll sig fast så hårt om grenen och tänkte
Nu faller jag ner till monstret

och så föll den




Fri vers av Den lilla tänkande
Läst 435 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-08-14 23:00



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Näh, stackars... sensmoralen är tung som tårar här.
2017-09-17

  Linil VIP
Nästan som en saga .. :)
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande