Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta en kaka så käns det bättre?


Jag är ingen tröstare


Hur ska jag trösta dig min vän?

Vill du ha en kram?
Fast det går inte

Min famn kan bara erbjuda
empatilösa armar

* * *

Hur ska jag trösta dig mitt barn?

Jag kan klappa dig på axeln om du vill
kanske torka bort en tår

Men räcker det?

* * *

Hur ska jag trösta dig mitt barn?

Jag är ingen tröstare

Ändå vill jag dig väl och hela världen




Fri vers av Den lilla tänkande
Läst 556 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-31 09:20



Bookmark and Share


  Fulbergarn
sätt gränser och ställ lite krav om du saknar empati
2017-10-07

  K.S. Sollenhag VIP
Vackert
2017-09-17

  Robin V
Starkt! Känner igen mig mycket.
2017-09-09

    GG
Välvilja är en fin gåva, att kunna nå ut med sin sympati är en utmaning. Man får göra det man kan, och hoppas att den behövande förstår ens avsikter lite i alla fall...
2017-09-03

  Petter Wingren
Vilsenhet inför det outtalade kravet en situation innebär, där någon form av tröst förväntas, av vem? Inte av mig. Jag är ingen tröstare. Bara empatilösa armar. Du är en tröstare, en människa som kan vara i din närvaro utan att låta dig skrämmas till inåtvända känslor och frågor om att duga. Så sker tröst.
2017-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande