Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem kan segla förutan vind ?

 

Förlåt min fråga
men någon måste våga
Att sanningen påtala
även om det sker i det anala

Utslagna svenskar finns
men det är inget vi minns
I den svenska empatin
behandlas åtskilliga som svin

34 000 hemlösa
anses vara ansvarslösa
100 000 utförsäkrade
blir med hemlösa medförsäkrade

36 000 slavarbetare
anses vara en varningens aptitretare
Gamlingar låses in med sitt piss
vi vägrar se och höra privatiseringarnas fniss

Ett barn i Orsa dör
mamman får en räkning på 300 från en ambulanschaufför
Det blir moderns plåster på såren
från de svenska budgetåren

Men nu förvånas jag
av vår nyupptäckta empatilag
Där alla ser en bild på ett litet dött sött barn
som inte filtrerats bort i tidningarnas kvarn

Då föds ett tycka synd
och med all rätt det är ett fynd
Att förståelse föds för våra stackars krigsflyende
men varför hör vi inte utslagna svenskars gnyende

Varför glömmer vi vår egen misär
när så många här, står uppställda framför penningekonomiska gevär
Ser vi inget dåligt i vårt hus
är det bara för att jag har det bra vi tillåter sanningens bromsljus

Är det för att rättfärdiga vår egoism
är det för att förbättra vår snobbism
Är det därför vi skänker en krona till en rumän och spottar på våra
både ni och media har glömt hur svårt det är att ro utan åra

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-07 13:06



Bookmark and Share


  Redeemer
Håller med helt. Jag är inne på samma spår, och tycker det är oändligt tragiskt att vi ska utsätta vårt eget folk, vårt eget land för detta hat. Vill man se och uppmärksamma de som har det dåligt här i Sverige så ska man bara få en skopa ovett och bli anklagad för att vara rasist till på köpet. Sjukt!

Jag applåderar detta inlägg!
2015-09-19

    Dan Myrbeck
Bra påpekande.

Alla med hjälpbehov ska behandlas lika.
2015-09-08

  Bibbi VIP
Håller med Ponkla här och även Senta.
2015-09-08

  Ponkla
Mycket bra skrivet! Det där döda barnet som blev uthängt i media dog inte på flykt av kriget, de bodde 3 år i Turkiet och det var hans far som behövde nya tänder som tog med sig familjen med flera till Grekland och båten kantrade, så alla utom fadern dog.. Ett stort hyckleri av media att skapa sanningar med falska grunder..
2015-09-07

    ej medlem längre
Ja så ser det ut i vår fina land.
Sverige, varför hatar du ditt eget folk?
2015-09-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP