Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föreläsning

Den pinsamma tystnaden som sänker sig i klassrummet
När läraren ställer en fråga
Genererar generade skratt
Och leder till tveksamma svar

Gamla bilder på sig själv
Som man inte känner igen eller gillar
Och frågar sig; vad tänkte jag med? 
Vem var jag i den alternativa verkligheten jag uppenbarligen upplevt? 

Använder långade pengar för att skriva dålig "poesi"
Försakar och prokrastinerar studier
Så underbart i en kaotisk och stundtals tråkig vardag
Fylld av kärlek

Läraren pratar på fast ingen lyssnar
Då alla är trötta på domesticeringen av fröer
Undrar om hon känner och ser vår leda med ett hav imellan
Kravlös tystnad i tidsslöseri

Mina tankar svävar iväg 
Föreställer mig andras liv jag inte delar
Och tänker; de kanske också har tråkigt, ibland. 




Fri vers av Skogsmullen
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-10 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen