Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANDRA DÖDEN VID DEN SPLITTRADE KUSTEN

Vi gick duffelklädda över klarblå trift och musgrå sten.
Ditt mulna hår böljade som tång ur kapuschongen.
Jag glömmer tills jag ser Dig våra kalla vita solljusmorgnar
bland de gröna och benvita husen havet slängt på klipporna.
Havets visslande andetag kammade blåstången
med den sjunde vågens regelbundet avbrutna rytm
när vi såg att vi inte var ensamma längre.
Som kläderna torkar på en ilandfluten drunknad
frös våra händer till is när vi famlade efter varandra.
Vi fick identitet i den buttra utposten mot havet,
kredit i butiken och fjärrljusen satt kvar på söndagsmorgnarna.




Fri vers av HG
Läst 442 gånger
Publicerad 2006-04-21 23:14



Bookmark and Share


    Jess81
du skriver så målande, jag får tydliga bilder framför mig. det ligger också en väldig "kyla" i texten.
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

HG
HG