Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ROETHKE

Min vänstra sida öppnas upp.
Lårbenet snuddar universum.
Märgen andas syrefattig natt.

Mina sinnen rovdjursskärps:
Jag hör en råtta rulla
en spelkula i grannkommunen.

Det är en mörk tid och jag undrar
vem som just nu betraktar mig?
Vem jag just nu betraktar?

Mörk min lust och mörkare min längtan.
Jag ser min spegelbild i rymdens fönster.
Till sömn jag vaknar. Vilket jag är jag?




Fri vers av HG
Läst 568 gånger
Publicerad 2006-09-10 11:10



Bookmark and Share


    peripeti
Aha, jag har inte läst Roethke - men nyfiken som jag är så googlade jag snabbt rätt på honom och hittade också några av raderna nedan bland hans dikter. Det här är alltså som ett slags Roethke-potpurri?
2006-09-10
  > Nästa text
< Föregående

HG
HG