Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en sonett efter Sigfried Sassoon´s krigsdikt \"Dreamers\".


Där fölen ger sig hän

Hästarna lever sitt liv i nuet
de vet inte om igår eller imorgon
Fångade i egna drömmar står de
med sina strider, svartsjuka och sorger.
Hästar är svurna att tjäna, de går in
i livet som ett klimax, flammande, brutalt
hästar är drömmare, när deras tid slår in
tänker de på fria fält, på vindar och på mat.

De står i trånga spiltor tjudrade som fän
och på de tomma fälten piskade av regn.
De drömmer om en skog av ljusa trän
och flockens rytm i loppets fria hägn.
Och markens doft där fölen ger sig hän
åt vuxna lekar innan deras tid går in.




Fri vers av HG
Läst 625 gånger
Publicerad 2006-09-16 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HG
HG