Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett snabbt litet hopkok om Högdalen, inspirerat av ett samtal på en parkbänk.


En runda i mitt kvarter

EN RUNDA I MITT KVARTER - Originalen finnes där, just därför är också jag här.

Jag går en runda i mitt kvarter, måste erkänna att jag älskar allt jag ser.

Härlig lekpark med djur och grönska, eller också fyllebänkarna där du lätt faller i glömska.
Centrum med allt du behöver när det blåser hårt, med Kicks och Systemet blir inget svårt.
Hundägare med sina dagliga rutiner och svängar, liksom gamlingarna, liksom de som samlar skrot till pengar.
Bara en och annan demonstrant blir knäckt, ty där är byggen och rivningsobjekt.
Torghandlarn här han gormar och skriker ej, men gamlingarna väljer Apoteket: Hej!

Bussar, tunnelbana och stressade människor med teknikens under, helt borta i skärmen långa stunder.
Ungar som skriker, gapar och springer runt å stökar och på dagiset pustar fröknarna ut med sina hängande lökar.

Jag ser en hund och en man, vid en fotbollsplan är allt lugnt och stilla, att snacka med honom kom jag att gilla.
Jag ser en hund och en man igen, att han också är trevlig har jag på känn.
Nu har dom säkert skavsår i öronen båda två, medan jag lycklig därifrån kan gå.

Jag går en runda till i mitt kvarter, måste erkänna att jag älskar allt jag ser.






Bunden vers (Rim) av Helenaaa
Läst 367 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-14 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helenaaa