Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gunga

Gunga - en sorts terapi

Gunga högre och högre vill hon göra, samtidigt som musiken ljuder i hennes öra.
Fly verkligheten några timmar varje dag, för att i viktiga saker orka ta tag.
Pendlar fram och tillbaka, kliver sedan av när benen väl börjar skaka.

Dom tycker hon är knäpp, ett under att ingen gamling petat på henne med sin käpp.
Handlar, tvättar, går ut med sin hund, medan knäppisen sitter kvar stund efter stund.
Kanske har hon autism av något slag, det är inte undra på ty sån världen är idag.

Men hon är inte störd på något vis, vill bara fly när livet känns kris.
Vädret må vara som det är, spelar ingen roll när hon gungan håller så kär.
Ser människorna timma ut och timma in, hinner dom någonsin tänka sök, finn.

Hon hinner tänka allt mellan himmel och jord så låt henne gunga bäst hon vill, bättre det än att hon hemska medel ska ta till.




Bunden vers (Rim) av Helenaaa
Läst 392 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-17 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helenaaa