Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrev denna direkt efter att jag hade sett bilden på den lilla pojken, blev inte av att jag la upp den.


Fel, alltför fel

kan inte andas, inte tänka
inte formulera vackra meningar;
kan bara känna

kan höra vågorna ända hit-
jag föreställer mig att luften är kall
men vad vet jag?
har aldrig varit där, aldrig kommit så nära
aldrig tvingats stirra verkligheten i vitögat

vattnet är salt, kryper in i alla hörn
dansar kring kroppar som ej ska vara där-
de hör inte hemma där!
vad gör de där?

de ska springa barfota på gräs,
sjunga falska sånger till fåglar,
bygga kojor upp i höga träd

inte flyta i det kalla - det kan inte stämma
de kan inte ligga där trasiga, livlösa
får inte vara sant, kan inte vara sant
men det är det




Fri vers av ChampinjonernasChampion
Läst 123 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-14 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion