Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller inte


Lugnt och sansat

Typ när de tar på en i rulltrappan och flinar brett
när de visslar, går för nära i mörkret
när de skämtar sådär roligt och vill att man ska le
när de trycker bort en för att man vägrar acceptera det

Eller när de sätter sig på bussen, pressar en mot fönstret
när de skalar av en med en blick, gör en till inget
när de föreslår att man tar på sig något mer diskret
när de ser ens betyg och säger att man är vacker

Och när de får mer cash för samma jävla jobb
när de inte behöver gömma sig i smink för att ha en chans
när de tar sig rätten att säga att fakta bara är en myt
när de tar tolkningsföreträde i en fråga som ej är deras

Då ska jag vara snäll, va?
då ska jag sitta tyst och le, vänta på förändring
då ska jag säga att jag förstår att det är svårt
då ska jag vara försiktig med hur mycket av min kropp jag tar tillbaka

Nej jag tänker hata, alltid hata
hata med en brinnande hetta,
låta denna hetta bli en låga,
lågan ska bli en fet jävla eld,
röken ska stiga och täcka världen
och då;

då kan jag vara snäll.




Fri vers av ChampinjonernasChampion
Läst 148 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-15 23:30



Bookmark and Share


  artaug
Med all rätt!
2015-09-16

  cilax VIP
välskrivet
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

ChampinjonernasChampion
ChampinjonernasChampion