Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tycker ju om dem...


Träna, inför att skaffa mig en man

Jag fick en idé, bra eller dålig...


Innan jag bestämmer mig
för om jag klarar av att ha en man i mitt liv
eller inte
Så borde jag kanske träna...

Om jag skaffar mig en hund
även kallad jycke och vovve
eller i vissa fall byracka
Det kan vara en fördel

På så sätt kan jag träna mig
i att få en bångstyrig krabat
att gå fint i koppel
sitta vackert
och bli ett riktigt trevligt sällskap

Nu skall man ju inte
döma hunden efter håren
Det finns exemplar
som är mer lättränade
och kloka än andra

Så det är inte säkert
att jag behöver slita hund
med precis alla
Utan en och annan vofsing
tycks ganska så raskt
inse vem som är matte
och därmed herre i huset

En fast hand
och tydliga regler
är A och O
för att uppfostran skall lyckas

Men det är det värt
den dagen man får ha
sina ben ifred
Och man slipper
slentrianmässigt skällande

Och jag skall inte misströsta
om jag skaffar mig en äldre hund
istället för en valp
Det går också
att lära gamla hundar
att sitta
Även om lite mer tålamod krävs

Men när den dagen kommer
då vi ”bondar”
då har jag
en vän för livet

Då kan jag
känna mig trygg
Även i de mörkaste skogar
bland troll och otyg

Avslutningsvis
som man säger
-det bästa hos människan är hunden
Och det kan jag nog hålla med om
en aning…




Fri vers av Amari
Läst 288 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-16 23:09



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En humoristisk text på fullaste allvar och jag måste nog säga att likheten är slående !
2015-10-08

  Katinka VIP
Otroligt rolig text. En tankeställare.. Gammal och redan uppfostrad av någon annan. Eller ung och busig kanske behöver mer jobb men möjlighet att kunna formas efter behag. Så läser jag det ;-) Lycka till!
2015-09-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
med gudinnelig ledning kan underbarheter ske
2015-09-17

  Valter Örn VIP
Ett råd i all välmening; skaffa dig i alla fall ingen alfahanne!
2015-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari