Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns hopp om framtiden - Men vi behöver en journalist-kår som fyller sin funktion som den tredje statsmakten! Media som bidrar till en folkbildning värd namnet ...


Under första Världskriget ...

... var det en fråga om heder
som gjorde att
mer än en tredjedel
av alla akademiker i Europa
dog i främsta leden
i kriget mot Tyskland ...

Idag synes akademikerna
ha utvecklat sina insikter
och väljer att fly sina hemländer
när ledningen i hemlandet
går emot sitt eget folk ...

Men samtidigt
gäller den aktuella trenden
i stora delar av hela Europa
inom alla olika samhällsnivåer ...

Det väsentligaste
inom alla demokratier
synes vara att optimera
sina politiska valsedlar
till det parti 
och eller den person
som ger bäst utdelning
för den individuella ekonomin ...

... i allmänhet ...

Men allra mest 
för att slippa
investera egen energi
och kunna få tid
för den egna personliga utvecklingen
som en huvudstrategi
i synnerhet ...

Det smärtar
i såväl
kropp som själ
att tvingas se på
när historien upprepar sig
allt mer nu som då ...

Och än mer
det känns såväl
uppgivet som sorgligt
när man ser
hur den stora tysta majoriteten
tillåter de destruktiva
och eller
de mindre goda krafterna
att få göra som de vill
utan att någon 
vågar säga till ...

... att det ej
är ok att fortsätta 
att göra som de vill ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-09-18 07:15



Bookmark and Share


  Margit Grell VIP
Så sant och så viktigt!
2015-09-23

  Bibbi VIP
Grattis till"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-09-20

  Carl Mikael Fäldt
"Du ger ju inte upp i brådrasket" skulle det stå-i min kommentar;)

Kram från din slarvige vän!
2015-09-19

  Carl Mikael Fäldt
Tack min vän!

Din text ger lite hopp om människor-såtillvida att du ger människan en "hint" om att vi faktiskt inte är så jävla goda!

Vi är som jästbakterier-förökar oss till den gräns vi alla dör ut!

Om människor som du fick lite mer respekt(credit)-kanske vi hade möjlighet att leva kvar!

Men du ger dig ju inte i brådrasket-så en liten möjlighet har vi nog-vi LEVANDE
2015-09-18

  Ingrid Trolle
Bra sanningar har
du här satt på pränt
Bra rutet!
2015-09-18

  Hanna Mari Wallin
du skriver om ngt mycket viktigt och sant här!

Tack för ännu en givande text!

bokmärker
2015-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP