Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en liten gnagande känsla som föds ur en återkommande tanke var gång jag inte orkar blunda för snedvridenheten i den rådande jämlikhetsdebatten ...


Du kvinna ...

... som krossar
män och deras liv
och sedan benämns
som en vardagens hjältinna
utifrån alla såväl
tänkbara som otänkbara perspektiv...


Har du funderat över
vad du gör mot dina söner
när du låter dem förstå
att män är intet annat än avskyvärda
ting som kvinnor ej
ska uppmuntra på något sätt och vis
utan avfärda
till varje pris ... ?

Och att du samtidigt
i inte bara din egen
utan också i alla andras verklighet
gör såväl mannen 
som
allt som har att göra med jämlikhet
fullständigt och absolut obsolet ... ?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-09-23 00:25



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det finns en lång tradition med våld från männens sida, kvinnor som tigit och tagit emot. Kanske fanns också förr män som teg och tog emot när kvinnor var våldsamma. Kvinnors våld är en het potatis också för sociala instanser. Visst, en brandfackla är detta. Ändå skulle jag gärna se "allt" och "alla" strukna ur texten.
2015-09-30

  Linil VIP
Tänkvärt.. men obsolet jämlikhet låter hårt. Kanske pendlande?
2015-09-27

  Margit Grell
Mycket tänkvärt!
2015-09-25

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker att män och kvinnor ska komplettera varandra, inte kämpa mot varandra...vi är ju faktiskt olika...bra, tänkvärd text...
2015-09-25

  LindaBirgitta
Stämmer även när det gäller vad
Du man..
borde tänka på till sina döttrar.
En text att tänka på som mor eller far eller som barn "utsatt för".


2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP