Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

asyl

-nu får du en chans att förklara varför du söker asyl i Sverige

(tystnad)
(konstig lukt här)
(är det jag)

(kanske mina fötter)

blöta bruna skor av jugoslaviskt falskläder

- jag tycker att jag luktar konstigt när jag är nervös
- eller om det bara känns så
- mitt luktsine spelar mig spratt. alla sinnen. lukten också

för det krävs skäl för att söka asyl
och även om man sökt
är det inte alls säkert att man får

bedjen ock i skola få söken
ock i skola finna

(har du tänkt på att asyl är lysa baklänges)
(att se ett ljus i slutet av en femton dagars helvetesresa)
(att hoppas på ett ljus åtminstone)

bulta och en dörr skola öppnas

en pappa två syskon en koffert kvittenfrukt
filodegsburek med spenat som mamma lagat till reskost
-den härsknar till slut
eftersom ingen vill äta slut på det

(luktar konstigt här pappa)
(vi måste sköta vår hygien på vägen barn)
(men det är mammas mat)

mammas burek med spenat som slängs i en sopkorg
i ett främmande rum

-beskriv de skäl som ligger bakom din

mormors trädgård sommarregn på plåtskyl
doft av kvittenträd

(tystnaden som spränger allt)

ingen som vill säga Gonatt längre
(är det här asylen pappa)




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 336 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-23 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar