Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste hävda sig som barn

för att kunna ta sig fram igenom livet och skolan
Hålla på och knuffas och ruffas och gapa och skrika
för att synas och visa att man finns till
Stångas
För att bli någorlunda accepterad av de andra barnen
Inte bli till någon bortglömd individ som står där
ensam för sig själv i någon hörna
Något spill
En lipsill, kanske
Det som ingen unge vill vara
Ett lätt offer
Man kan ju bli mobbad för mindre
Men så är också livet ingen dans på rosor alla gånger
när man växer upp
Därför måste man kunna hävda sig lite som barn
och visa att man är lite tuff
Visa att man klarar av en och annan lite knuff
Annars kan ju allt gå åt helvete och man blir utanför
de andra barnen
Ett lätt mobbningsoffer, vill jag påstå
Inte bra....

Ken Cassel
25/9-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-25 00:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är en tuff värld våra barn växer upp i. Tack för att du skrev en så fin och viktig text.
2015-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel