Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För prick femtiotvå år sedan

hände det någonting denna dag
Jo, för det var då som jag föddes med rosen kind
leendes glad
Nittonhundrasextiotre
Lycklig över att jag hade fått en biljett ner till jorden
Och där jag skulle komma att växa upp
var i Stockholms kalla norden
Men usch vad tiden går fort
Känner mig inte en dag äldre än tjugofem
förutom i kroppen
Börjar att se lite dåligt
Har numera läsglasögon
Men ta mig nu på orden när jag säger att
klockan två idag hemma hos morsan och farsan
kommer brosan och hans tjej sjunga dom
där berömda orden för mig
tillsammans med ett Hipp Hipp Hurra
Det vet jag
Får väl försöka stå ut
Tur att man bara fyller år en gång om året
En helt vanlig kalender dag...

Ken Cassel
27/9-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-27 07:49



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
lite sent grattis och vilka härliga meningar att läsa


2015-10-03

  ResenärGenomLivet VIP
Nu är jag sen igen, men grattis ändå...:-))
2015-10-02

    ej medlem längre
Grattis i efterskott fina poetvän!
2015-09-28

  Peter Stjerngrim VIP
Gratulerar på högtidsdagen, min vän!
2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel