Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmande kyssar



Jag låter stegen ta mig

till lugnet på Kastellholmen



Mitt i Stockholms hjärtekvarter

men ändå en fridfullhetens oas



En rekreationens plats för själen

För hjärtat

För ögon

något trötta av sorg



Med mig har jag tagit känslan

av att någon håller mig i hand



Solen bjuder på varma kyssar

jag ler

försöker känna hennes smak






Runt om mig vatten

Glittrandes

Böljandes

min kropp vill gunga med



Det dansar ju i mig

kanske syns min vals






Stockholm ligger runt om mig

jag känner den kramen

Och solen

som bjuder på kyssar

som är varma






Vid vattenbrynet sätter jag mig så ned

Vinden kelar lite lätt med min hals


Jag blundar och hör tystnaden

i sommarens melodi

kommen av det lätt kluckande ljudet av vatten


Vatten som förts från förbipasserande båtars för

till de nu solvarma strandstenar

på vilka jag nu vilar mina fötter






Där är barn

Där är vuxna

Där är hundar

Där är fröjd

Men i stillsam och lågmäld ton



Och par ser jag flera

omslingrandes varandra


Förälskade blickar

och läppar som möts

Allt medan solen

kysser och värmer oss alla






Och där

just nu

precis som du

kysste en våg mina tår



I ett Stockholm

som omfamnar

oss alla




Fri vers av Amari
Läst 296 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-09-27 17:52



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En poetisk fullträff. Jag kan riktigt känna Stockholms brusande själ
2015-10-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
underbar hyllning
2015-09-30

  Heikki Hellman
Jag tycker att ha läst en vacker lovsång till vackra och härliga Stockholm! Jag har samma åsikt som du.
2015-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari