Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det inte jag kan, det kan ju du...

Nu klyvs inte bara atomer
nu klonas får, grisar
och även hundar
man ju undrar
vilka tider för oss människor
som sedan stundar...

Katter utan päls går
snart vi människor
väl samma behandling får
och blir utan hår...

För bara ett hårstrå på människokroppen
kan ju i mångas tycke
vara ett, totalt för mycke!

Människor som anses mer än bra
bör ju klonas för att få fram mer duktigt folk!

Men då försvinner ju allt det unika
om det är tänkt att alla sen ska bli exakt lika
vad skall vi sen i fortsättningen ta oss till
för att oss och världen berika
för även om vi tänkt fort
så kan det tänkta
av någon annan redan vara uträttat och gjort
men hur blir det sen då
om det tänkta inte går som smort...

Vem av oss då ser vad, som var ogjort...

Det här är ju att Guds skapelse
verkligen till max svika
när man absolut allt på den
helst vill till enformighet spika!
Gud menade ju att för
vår överlevnads skull
gjordes vi ju alla då: Så olika!










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-28 11:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text full av vishet!
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt