Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kan bara hända i Vadstena

I fredags eftermiddag halvsprang jag
till bussen som skulle gå några minuter
senare... Jag skuttade förbi en man, han
ropade till mig, vad du har bråttom då...

Han sa, inte behöver du skynda dig, det
är gott om tid om du ska med bussen,
du behöver inte snabba på så fort alls...
Men jag ser att du har en bra ork och spring
i din kropp, min mamma gick aldrig ut,
det skulle hon ha gjort och rört på sig,
men hon gav upp allt när pappa dog.
Jag tror det eviga stillasittandet
tog död på henne...

Oh, sa jag och ökade på takten för jag
tänkte bara, hinner jag med bussen...

Och till mig sa han, du vart skall du åka? Till
Skänninge sa jag... Då kan du sakta ner farten,
som jag sa till dig, ta det lugnt, den bussen är
jag på väg att hämta, det är jag som är:
Busschauffören!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-09-28 12:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA jisses! Tack för att du delar med dig <3 kram
2015-09-29

  Palett
Fint återgiven episod !!
2015-09-28

  Rise Little One
Ett gott skratt för dagen <3
2015-09-28

    Dan Myrbeck
Haha - ja, utan chaufför lär den ju inte avgå...!

Titeln lockade mig självklart!
2015-09-28

    Maria Malm
En skön händelse i vardagen!
2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt