Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart tog den äkta empatin vägen?

 

Jag ser en sanning
en äcklig sanning
Vill inte se den
men tvingas se den

Människor påstår saker
människor gör saker
Men inga bryr sig
alla tänker till syvende och sist bara på sig

Ser några få snart mänskliga lik
vandra på undantagens stig
Ser dessa skugglika silhuetter
jagas av omänskliga stiletter

De skänker bort allt de äger
följer det som Gud säger
Vänder alltid andra kinden till
sväljer sin självmords pastill

Jag ser att de dör
när de gör som sig bör
Tar Jesus i handen
och följer godhets banden

Sorgligt nog är den enda sanna sanningen
den bistra empatiska sanningen
Att vårt falska sanna fantastiska fantasi prat
med eller mot vår vilja blir äkta dödsprat

Först när vi kan realisera vårt ego
till att förstå omöjligheten i att för evigt bygga lego
Utan oändligt med byggklossar
kan vi sluta spela allas samvetsbossar

Vi måste införa ett klokt genomtänkt försvar
för att inte tillåta Hin håle själv eller hans undersåtar att leva kvar
Att överge ärligheten inför oss själva och vårt eget hjärnförbund
är i mångt och mycket att tillåta mänskligheten möta John Blund




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-28 21:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra!
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP