Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen brist på inspiration råder, ej heller på ord i sig ... ... men som flödet söker fånga upp i ord finns det en del förklaringar till varför inget kommer ut ...


När intrycken väcker för många ...

... tankar till liv
blir det svårt
att välja ut
vilka tankar
som först bör få
bli befästa i skriftade ord ...

Vissa dagar
eller nätter
pockar alldeles för många
ord som fötts av tankarna
på att få bli befästa
i skriftade former  ...

Då blir det som just nu ...

Ingenting av allt det
jag ville få skriva ned
kommer vare sig
i detta eller något annat
publicerat flöde med ...

Men jag vet
utifrån längre erfarenhet
att det blir lättare att välja
med tiden som går
från och med just nu
tills nästa gång 
framåt kvällningen
eller en annan
senare tidpunkt
då jag åter inför valet står ...

Ty en hel del 
av de tankar och funderingar
som rör sig där inom mig
vilka jag vill få befästa i skriftade ord
i flöden som kan bli lästa av dig ...

... kommer med tiden
att utvecklas, sammanföras
och struktureras 
till nya potentiella kombinationer
av ord som tillsammans förmedlar,
om inte det jag tänkte 
just här och nu
så kanske när det väl kommer ut
är någonting jag vid
ett tidigare tillfälle ej
förmådde att förmedla i skriftad form
vare sig inför mig själv
eller för att bli läst här av dig ...

Men irriterande är det
när det händer
och intet av allt det jag vill
få befästa i ord
behagar vilja komma ut
här och nu ...

Och ...

... det är ingen tröst
att jag vet med mig om
det faktum att
det säkert hänt och händer
även en hel del av alla de dig
som är här och läser mig just nu ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-09-29 06:21



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Absolut. Den
torkan känner vi
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP