Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mycket deg, blir många bullar


Vem kan införa alla snälla mot alla dagen?
Eller ännu hellre veckan...
året...
hela livet…

Fast vänliga veckan finns ju redan…
Och enligt Wikipedia så kom den till på följande sätt:
”Grunden till vänliga veckan var en trafikräknare 1946,
som berättade att under hans pass såg han
12 människor som log,
15 som såg nöjda ut
medan däremot 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning"

Ja, det var ju verkligen en trist statistik.
Ja, men som sagt, vänliga veckan finns ju redan…

Kanske det borde räcka med den då?
Fast hur många vet när den är överhuvudtaget?
Och om man råkar missa den,
kan man då själv bestämma att ta den vid annat tillfälle?
Eller blir det fel då?

Och kanelbullens dag som infaller nu på söndag 4 oktober
(kanel som för övrigt är mycket nyttigt),
som tydligen många har koll på,
och verkligen passar på att fira och inte vill missa.

Äter de bara kanelbulle en dag per år?
Nä skulle inte satsa mycket deg på det inte.

Men man vill väl inte tala högt om det kanske,
att en och annan bulle slinker ner emellanåt.
Och vad är väl fel i det,
om det utförs i sällskap som att familjen samlas.

Eller tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Eller för dem som inget sällskap har,
kanske kan de hitta någon just denna dag,
eller vilken dag som helst på året,
på ett av alla caféer som finns.

Säkert någon annan som minsann vill fira trots ensamhet.
Be att få slå dig ner bredvid någon,
kanske bjuda på en bulle,
ställ en fråga,
och samtalet är igång!

För varje liten extra vänlig handling,
kan få oanade positiva följder.
Det finns det många bevis på!

Så det är nyttigt för oss!

Både med kanel i bulle,
och vänlighet!
@ <3




Fri vers av Amari
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-01 22:06



Bookmark and Share


  Amari
Det var en mycket glädjande kommentar, som jag och mitt hjärta värmdes behagligt skönt av!
Tack snälla för det!
2015-10-14

  M M Mannheim VIP
Det var mycket deg i den här degen. Som du lyckades klämma ut mycket kärlek ur. Din empatiska ådra är beundransvärd. Som din poetiska.
2015-10-14

  Peter Stjerngrim VIP
En god kanelbulle
kan vara
något av det allra mest underbara
att få tillsammans med ett leende
och ett och annat vänligt ord
från en vänlig själ
som ber om att få
dela en stund vida samma bord ...
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Amari
Amari