Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett vänligt ord, ett leende, en blick kan förändra såväl världen som Universum för den som den upplevelsen möta får ...


Min gyllene huvudregel i en relation ...

... är den här ...

- Somna inte någonsin osams 
och eller med mindre önskade sista ord ...
- Gå aldrig iväg från varandra i osämja
vare sig i tanken eller i de sista uttalade orden ...

Kan tyckas vara
en oöverstiglig hopplöshet
att ens försöka leva upp till ...

Men!

Jag tycker nog
att det inte ska behöva
gå dithän att insikten 
om varför denna huvudregel
inte kan komma till liv
och bli en självklarhet ...

... förrän man själv
råkat in i den situation
där man förlorat en nära
och innerligt älskad person ...

En analogi
är för mig
att följa samma huvudregel
vem jag än möter på vägen i livet
oavsett om den av mig
är vare sig 
redan känd, innerligt älskad eller ej ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-10-01 22:28



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Det är viktig regel i relation
2015-10-03

  DominiQueen
AMEN
Jag brukar säga att en av mina Gyllene regler är Värdiga öppningar och värdiga avslut, därför blir jag uppsriktigt ledsen över hur det med initialt närmande nu digitaliseras???!!
Istället för att på gentlemannamanér eller som en lady introducera sig, så har folk, även flera av de med god uppfostran pga grupptryck och enkelhet börja närma sig sin nästa för vänskap med en simpel DIGITAL KNAPPTRYCKNING!!! Mitt hjärta gråter! Vi är mer än Appar! Vi är mer än de som kan läggas in, eller deletas och rensas... Peter - käre vän: Vi har själ och hjärtan... Bakom varje namn (om en fakekonto) finns en själ. Den själen bör vi närma oss med största ödmjuka vördnad..

Det gör ont att mista de vi älskar på ett svekfullt sätt, visst jag förstår att om de var trygga inuti så hade de tackat för tiden, förklarat varför de vill avrunda relationen och önska fortsatt väl - så jag förlåter - men Tilliten dör... Om de kommer tillbaka är det ofta av egeninstresse, självisk och då kan de agera nog så ångerfulla för att få komma till nåder... Är de svaga inuti och eh har kommit till insikt så upprepas mönstret lätt igen..
Nej sådana beteenden har jag inte plats för i mitt liv, så jag är Tacksam om de röjer sig fort..

Jag vill ha kvalitet i mina relationer. Äkthet och God vilja. Genuint God vilja.
ALLT GOTT ÖNSKAR JAG DIG.
Tack att Du tog upp detta existensiella viktiga - som även jag brinner så för, käre Peter, min vän ...
Min GYLLENE regel - jag har ej många regler annars - jag vill Älska sant med vänner och mins själs utvalde :-)
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP