Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som i livet halta sig fram är lovligt, på inspiration till Milky Chance; Sadnecessary


'på en höft'-haltigt vers

 

har inga viktiga världshändelser att dikta om
inga kosmiska kvadrantidéer eller binära bijouterier
har aldrig sett makten på mars och inte vädjat om vinyl på venus
inte byggt borgar på berg och släpat på skepp

men i det lilla har jag lyckats gilla en och annan rytm
som på skrift blev till slut
det som kom sig ur handen ut

har inga storsjok av supersött att skriva om
inga nådadjup av nid och nödfödda narcissiserier
har aldrig på tomten trott och inte på uvar ugglandes på uranus

men i det lilla har jag lyckats gilla en och annan takt
som i ord blev till akt
det som kom sig som muntligt sagt

och ändå finns så mycket runtom 
att få skriva dryfta orda om
att inga stora ting är större än det lilla runt omkring

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-02 17:17



Bookmark and Share


  Nanna X
Snyggt haltat ;-)
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri