Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du och jag i dagens samhälle

 

Negativismen sår
känslor som avtar
Begraver tår efter tår
med smittande spadtag

Leenden försvinner
sakta men säkert
Själarna brinner
kapitalismen ler läckert

Alla blir fiender
i kamp efter mer
Allt fler gnyende
ekar från fler

De utslagnas skara
växer och växer
Kapitalismens snara
har blivit egots läxa

Många goda går under
klyftorna ständigt ökar
Utslagnas ljusa stunder
steks i brännheta öknar

Om de inte orkar eller kan
äta upp sig i egoismens oas
Dricka ur dess vattenkran
och falla i extas av ondskans rus




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-03 01:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant, så sant!
2015-10-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP