Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag skulle min älskade mormor blivit 80 år. Det är strax över ett halvår sedan hon gick bort. Jag saknar henne varje dag. Detta är dikten jag läste upp på hennes begravning efter hennes begäran.


Mormor

Hur säger man egentligen Hej då?
Till någon som har vart så stor del av ens liv.
Till någon som var med när man tog sina första steg.
Som fanns där när man var ledsen eller hungrig eller glad.
Hur säger man hej då?
Till den som alltid stod och vinkade i huset på berget när man gick till bussen, och även fast man aldrig såg henne så vinkade man tillbaka för man visste att hon stod där.
Hur säger man hej då?
Till hon som leende satt på sin veranda med ett vinglas av gyllene vitt vin och rykande cigarett och välkomnade både blommor och besökare.
Hur säger man hej då?
Till henne vars berättelser var upprepade redan när man var 15 år men som fortfarande var underhållande och mysiga, eftersom de var hennes.
Hennes liv.
Hur säger man egentligen Hej då?
Till sin mormor.
Till sin mamma.
Till sin vän.

Jag tror inte att jag vill säga hej då, inte riktigt än.
Jag trodde jag var redo, jag var förberedd och välinformerad.
Vi visste sedan en tid att denna dagen inte var långt borta.
Och även om det är en lättnad för henne
Blir det nog aldrig lätt att säga hej då.

Så jag säger inte hej då än
Jag säger bara
Jag älskar dig mormor
Och jag saknar dig.




Fri vers av Skogsmullen
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-10-06 08:07



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Får mig att tänka på de vilka jag ännu bär med mig i minnet. Jag vet att diktjaget talar till sin mormor, men orden klingar så skarpt till mina egna associationer och upplevda stunder.

Jag sitter nu tårögd - både inför det jag just tagit del och blivit berörd av, tillsammans med mina egna väckta minnen.

Oerhört vackert sagt! Och så oerhört starkt att orka säga dem. Saknaden lär vi oss leva med, tills vi ser dem åter.
2015-12-11

  Palett
Fin text till minnet av en älskad mormor.
2015-10-06

  Alexander Gustafsson
får mig att tänka på min morfar
mycket fin text
och ja
hur gör man?

2015-10-06

    ej medlem längre
Ja, det är minnena som gör att vi saknar någon så mycket. Tycker om din text!
2015-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen