Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här har fått en återfödelse och blivit av med sina tidigare tillkortakommanden. Nya utfärdade.


ja herr Moln, även jag har byxor

befjädrade vingar
av spridda tankar
glödande längtan
från virrvarr
till
trevande beslutsamhet
skrik i tomma luftvalv
hjärtat slits
i dina främmande toner

...du vibrerar, vi vibrerar
blodtung, blodtung
pulserande svävar jag bort

omvälvande
nattsländas vingslag
blodsmak, blodsmak
spruckna läppar
åter krossade mot dig

...du sa aldrig ett enda nej
på vrickade fötter
gick jag ändå bort




Fri vers (Prosapoesi) av Dick Ainranher
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-06 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har en invändning mot rytmen i rad 4. de två betoningarna i vardera raderna 1-3 blir pa-bambam-bam-bam lite knöligt, sen kommer texten upp på banan igen med den förväntade rytmen. kanske min läsning som inte stämmer, men jag ser ett problem där som går att åtgärda om det behövs.

skrik-hjärta är lite lagerqvistdoftande klichevarning på.

sista radens ändå bort hade jag bytt ordning på.

bara läsintryck såklart, inget att bry sig om för den som inte känner för det.
2015-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Dick Ainranher
Dick Ainranher